2. 10. 2016

ἁρμονία

Jelínci.

Nevím, jak navázat přetrženou nit. Nejradši bych sem vepsala všechno a zároveň si nechala vše pro sebe. Co se událo? Zklidnila jsem se, našla se, uvědomila jsem si sama sebe. Pohnula se zase kousek dál. Hodnoty

Čas plyne tak rychle. Proplouvá mezi prsty jako voda v potoce. Dny se pojí v týdny a týdny v měsíce a já pluji. Jako ta loďka na moři. Bez velkých starostí. Oceán je klidný, obloha slunečná, jen občas se na ní ukáží mračna a vzduch protne krátký déšť. Nic není tak uklidňující, jako něžné vlnky na hladině. 

Klepu na dřevo, tenhle rok zdá se mi zatím velmi povedený. Každý den vstávám s nějakým cílem, často se mám na co těšit a pomaličku si odškrtávám dlouhý seznam snů. 

Zážitky, výlety, toulání se. 
Čtení mnoha knih.
Vědění.

Nevím, co se ještě přihodí, snad mnoho dobrého, snad zase nějaký ten posun vpřed. Vývoj. Souznění a láska.

Ale na to je čas, věnujme se přítomnosti. Užívejme si tyhle zkracující se dny. Sbírejme kaštany. Broďme se pomalu narůstajícími hromadami spadaného listí. Pijme horký čaj. Zapalujme vonné svíčky. Jezme ořechy. Pečme dýňové dobroty. Choďme na procházky. Dělejme si radosti.




























A zase brzy na viděnou. ♥

7 komentářů:

  1. Tralala, princeznou, doufám, že velmi brzy na viděnou! ♥
    (A máme fakt fotogenický dům, no jo. Nikdy mě to nepřestane fascinovat. :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že si to užíváš, takový vchod je fakt záviděníhodný a to jsi mě ani nesvezla tím výtahem! :D :D

      Vymazat
  2. A přesně pro tohle Tě miluju! Každým článkem mé hlavě vysvětlíš, že je všechno v pořádku, i když třeba není. Ten klid. Zase jsi mě pro jednou nakazila vnitřním klidem a já Ti děkuju! BRZY na viděnou ♥.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc doufám, že zase brzy na viděnou! Miluju tvoje články, protože prostě ty, způsob, jakým skládáš myšlenky, slova v kouzelné věty :) a nakonec fotky, tak dokonalé fotky. Jen ty umíš vyfotit každodenní věci neobyčejně a krásně, zachytit okamžik.
    Užívej podzimní dny bez nachlazení a v co nejlepší společnosti! :*

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne napísané a pekné fotky. Takisto si vždy hovorím, že sa treba tešiť z prítomnosti a robiť si aj malé radosti, ktoré pre nás veľa znamenajú. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Slíbila jsi brzké naviděnou, a NIC. :( My chceme publikující Belsiště, IG nestačí!

    Moc pěkné fotky. Hlavně GOT omalovánky a bábovka by se mi teď hodily. :'D

    OdpovědětVymazat