5. 2. 2016

Chvilka s knihou

Jelínci,

některé dny bývají obzvlášť naplňující. Pohyby naších myšlenek nás dostávají mnohdy mnohem dál, než by nás jen napadlo. Přicházejí nové nápady a nová rozhodnutí. A tak jsem tady.

Koutek, jenž ještě voní čerstvou novotou. Vše vypadá tak čistě a nepoužitě. Ale taky nezabydleně. Na oko nekonečné prostory pro vše, co teprve přijde. 

Úvody mi nejdou, odpusťte.

Ale abych jen tak prázdně nerozjímala. Byť mé nelogické miminko má pro mě velký význam, chci se s vámi podělit i o něco jiného. Fotografiemi bude tento blog protkaný, protože fotografie je láska. Tak proč s tím nezačít rovnou hned?
Tyhle tři jsou ještě z minulého roku. Volné odpoledne, vůně kávy a taky knižního papíru. Dokonalá kombinace, jíž se vyrovná jen máloco. 

Harry Potter. Always.





Děkuji za návštěvu i za případný komentář. Vážím si toho a doufám, že se tu nadále budeme setkávat. :)

38 komentářů:

  1. Tvůj blog sleduju už dlouhou dobu, takže mě ani tolik přechod na blogspot nemrzí, protože je mi jasné, že každý tvůj článek bude opět skvost. Fotografie jsou nádherné, jako vždycky a knihy jsou nejúžasnější věcí na světě. <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za moc milý komentář, vážím si toho. :3

      Vymazat
  2. To peříčko se povedlo. Přeju, ať se tady rychle zabydlíš :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hajej dudej, nelogické děťátko,
    ať se ti spí měkce v peřinkách blogspotu :-) Ono sledovat tě na blogspotu je o něco snazší než na blog.cz. A taky jsi byla v poslední době už jen výjimka, která mě nutila přihlašovat se na něj. :-D Takže rozhodně tě nepřestanu číst, ba dokonce začnu i více.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě těší! No není nad to si ten život trochu zjednodušit, že. :D Mě bohužel to přihlašování se na blog.cz ještě asi potrápí, ale tak nevadí. Alespoň je to ta poslední věc, co mě na blog.cz bude trápit. :D

      Vymazat
  4. Krásný nový blog, jak už je u tebe zvykem - v jednoduchosti krásný :) těším se na ty spousty nových článků, kterými tenhle prozatím prázdný koutek zaplníš :)
    A mimochodem fotografie? Nádhera! ta s tím pírkem se mi líbí nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, milá Elwin! A snad se mi to tu bude zaplňovat snadno a rychle. :D

      Vymazat
  5. Ňach, chtěla jsem ti tu napsat něco krásného a ňuňavého do nového začátku. Ale my si vlastně všechno řekly už naživo a mé nadšení a nehynoucí podporu máš a stále mít budeš. ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ty měníš působiště, jo? Ať se Ti tady daří, zatím to tu je moc pěkné, minimalistické. :3

    A krásné fotky. Hlavně ta druhá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No už jsme si to pověděly v chatu, takže víme svoje. :3 A díky, minimalismus, to je prostě moje. (A je s ním málo práce. :D)
      Hehe, peříčko prostě zaujalo. :3

      Vymazat
    2. Jojo, zaujalo. :3

      A. NAPIŠ. DALŠÍ. ČLÁNEK. <3

      Vymazat
    3. Tak jsem ho teda napsala. 3:-)

      Vymazat
  7. Jsem ráda, že jsi neskončila úplně.. :)
    Ať jsi zde spokojená a dobře se daří..
    Já budu dále v tichosti doufat, že nikomu z Blog.cz nerupne v hlavě. :)
    Hezké fotky..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) No na blog.cz je tichost důležitá, tam projevit názor znamená přijít o jakékoliv možnosti propagace.

      Vymazat
  8. Musím si tě konečně přidat na bloglovinu. :) Máš to tu pěkný. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tvoje fotky mají vždy dokonalou atmosféru :) Jsi dobrá.
    Přeju hodně štěstí na blogspotu. Popravdě mi dělá docela radost, když vidím, kolik blogerů se v poslední době stěhuje sem. Možná proto, že Blog.cz upadl do věru podivné situace, takový malý úpadek komunity, řekla bych.
    Máš to tady moc krásný, přeji hodně kouzel okamžiků. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi dělá radost, kolik blogerů se na blogspot stěhuje. Mám z toho takový dobrý pocit, že v tom nejsem sama. :3 :D
      A děkuji moc za milý komentář. :3

      Vymazat
  10. Snad tu budeš po přesunu spokojená. Musím přiznat, že jsem na tvůj blog celkem ráda chodila, ale poslední měsíce mi blog.cz tak kazil náladu, že jsem neměla chuť ani chodit na žádné blogy tam a srala na to. Takže se sem pokusím vracet. :) Nevím, jestli jsem ti to psala už na minulém blogu (alespoň mám tušení, že jsi tam tenhle design chvíli měla, anebo už jsem byla tady? pfu) ale tenhle design se mi hrozně líbí, je takový hrozně útulný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na starém blogu je ten samý design, vážně tam byl celkem chvilku a dalo mi docela zabrat, než jsem si namyslela a vytvořila takový, se kterým bych byla na delší dobu spokojená, takže jsem to moc neřešila a design přesunula i sem. :) Jsem ráda, že se líbí. :)

      Vymazat
  11. Musím se upřímně přiznat, že mě mrzí ukončení Clamoru.
    Clamor sleduji již mnoho let a svým způsobem mi přirostl k srdci.
    Od prvního článku sleduji jeho vývoj a neustálé zdokonalování jak po stránce vzhledu, tak samotného obsahu. Vytvořila jsi něco jedinečného a obdivuhodného. Přijde mi tedy nyní jako velká škoda, že je čas své "dítě" opustit.
    A i když jsem rád, že to není definitivní konec a mohu dále sledovat tvůj vývoj,
    tak je obtížné se smířit s faktem, že Clamor je nenávratně pryč.
    Přeji ti tedy šťastný začátek a hlavně stejnou motivaci psát a tvořit, jako doposud.

    ATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda, člověk kolikrát ani neví, kdo všechno jeho blog vlastně navštěvuje. Ale to je vlastně trošku škoda. :) Ale není proč smutnit, vesele si jedu dál, jen na nové adrese. Co si budeme povídat, minulý hosting už mi prostě nic nedával, spíš bral.

      Vymazat
  12. Bels, koukám že přechody jsou všudypřítomné. Máš to tu moc krásné, i fotografie jsou naprosto senzační. :-)
    Přeji spoustu báječných článků, už jenom tohle prostředí mi přijde hodně inspirativní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé, děkuji moc! Jsem ráda, že to tu na tebe tak hezky působí. :3

      Vymazat
  13. Já jsem překvapená, proč všichni tolik prchají sem. Člověk má vždycky možnost prostě jen využívat webovou adresu bez ohledu na místní blogové komunity. Jsem upřímně zmatená z toho, jak všichni mizí. Nechápu to.
    Říkám si jestli se taky nezdekovat jinam, ale nemám důvod, přijde mi to jak zaklapnout knížku, kterou jsem nedočetla....

    Ale,
    ... Harry a kafe. Ach! Jsi můj člověk. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O komunitu úplně nejde. Já mám prostě problém s hlavním administrátorem, díky těm jeho projevům ho už nemůžu ani cítit. A protože přestat číst Srdce blogu k mému klidu nestačilo, začala jsem už před mnoha měsíci zvažovat přesun. No a (nejen) moje vyhození z AK, aniž by jakkoliv obhájil svůj důvod, byla ta poslední kapka. Neměla jsem už chuť jakkoliv reagovat a taky jsem nechtěla být tou puťkou, co se s tím v tichosti smíří a nadále bude zveřejňovat své věci na svůj blogísek plný reklam. A tak jsem se rozhodla, že je čas začít jinde. Při příležitosti pětiletého výročí mi to přišlo jako fajn nápad. A tak jsem tu. :)
      Já důvod měla, ty ho nemáš, tak není důvod odcházet. :) A já tvé články budu číst tak jako tak. Prostě se nic nezměnilo, jen moje adresa.

      Vymazat
    2. Já jsem ještě v noci cestou odsud našla článek u Petra Vápeníka, který to detailně vysvětloval. Já o tom vůbec neměla tušení. Nejen o tom tichým vyhazovu několika lidí, ale ani o tom, že mu Standa nějaké nežádoucí články mazal... Mě nad tím zůstává rozum stát.
      No a třeba ty reklamy, já jak mám adblock, tak já vůbec žádný nevidím. Možná i proto jsem tak v klidu. :D

      Celá tahle kauza mě ale tedy trochu tlačí k zamyšlení nad doménou blog.cz. Asi začnu zvažovat pro a proti.

      Vymazat
    3. No vidíš, mohla jsem tě rovnou odkázat na něj, protože on to sepsal úplně dokonale a ty komentáře pod tím mluví taky za vše. Mě je z toho všeho prostě špatně a můžu ti říct, že přestože tu mám zatím jen ten jeden článek, cítím se tu mnohem líp. Jako by ze mě prostě všechno spadlo.
      A adblock mám taky, jenže nemůžu zapomenout na to, že spousta lidí ho nepoužívá a jim se tam ty nežádoucí a mnohdy absolutně nehodící se reklamy ukazují.

      No uvidíš sama. Já do toho hrozně nechtěla jít, promýšlela jsem to asi rok, mnohdy se rozhodla zůstat a jindy zas přemýšlela, jestli radši neodejít. Přece jen ten narůstající archiv mě hrozně mrzel, ale přetahovat jinam jsem ty články taky nechtěla. Ale tohle jeho chování prostě rozhodlo a myslím, že litovat asi nebudu.

      Vymazat
    4. No, jak píšeš. Narůstající archiv, hrozně do toho nechci jít a chvilkama zase hrozně jo.
      Ach jo. No nechám to odležet...
      A budu si muset hlavně u vás všech změnit ty adresy. :)

      Vymazat
  14. Ach jo, z celého dění na blogu.cz je mi poslední dobou smutno. Ale úplně chápu přemístění ať už tvoje nebo dalších. Trošku se divím, že já v AK pořád jsem, protože jsem taky napsala několik nesouhlasných příspěvků, které byli tiše smazány, i když je fakt, že já jsem jen malá šedivá myška, na které zase tolik nezáleží. Tak jen ať se ti tu daří Bels :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si vůbec nemyslím, že bys byla šedou myškou, spíše naopak tak pěkně záříš barvami a ták, jen možná tak nějak neprovokuješ svojí osobností/jsi mu něčím sympatická. :) Využívej výhody titulky a uvidíš co dál. Jinak děkuji za milý komentář. :3

      Vymazat
  15. Krásné fotografie! Držím palce s novým blogem, věřím, že byl velmi dobrý důvod se přestěhovat a že se ti bude dařit stejně dobře, jako na tom starém. :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tvůj předchozí blog jsem sledovala několik měsíců, ačkoliv jsem nikdy nekomentovala, protože jsem byla v té době a až do nedávna v jakési blogové obdobě zimního spánku.
    Každopádně, jsem ráda, že jsi se jen přestěhovala a v blogování pokračuješ. Fotky jsou moc krásné. Přeji hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat